onsdag 30. mai 2018

Tre anmeldelser fra Janne

Janne har hatt pryo-uke på Raufoss videregående skole. I den forbindelse har hun anmeldt noen av bøkene hun har lest i det siste.

Den røde pyramiden av Rick Riordan, Schibsted 2011
Carter og Sadie Kanes far er en anerkjent egyptolog med en hemmelig agenda. I forsøket for å gjøre opp for seg, sprenger han den verdenskjente Rosetta-steinen og slipper Set, den onde egyptiske guden for kaos, løs. Set stenger Doktor Kane inne i en forgylt kiste. Carter og Sadie, som har levd adskilt hele livet, får i oppdrag å redde faren, et oppdrag som sender dem til alle verdens kanter. På veien får de endelig vite sannheten om familien og deres tilknytning til Livets Hus, et magisk egyptisk tempel som har eksistert i tusenvis av år. Sannheten gir dem store utfordringer.

Denne boka er veldig enkelt skrevet og har gode skildringer. Den spiller veldig godt på egyptisk mytologi og står i stil med de originale mytene. Den anbefales på det sterkeste.

Juksemaker av Helene Guåker, Vigmostad & Bjørke 2015
Vilde har flytta hjemme fra for å begynne på videregående. Musikklinja hadde hun kommet inn på, men var jo ikke interessert i musikk. Foreldrene likte det da. Passer ikke helt inn. Tøff i trynet, men ikke på innsiden. Vilde juger. Hun juger mye. Hun er god til det. Hun er også god til å skrive ting. Men det sier hun ikke til noen. I klassa får de i oppgave å skrive ei novelle. Dette er Vildes store sjanse til å vise at hun duger. Det er nå eller aldri.

Dette er en bok som alle kan relatere seg til. Å føle at man ikke duger til noe begynner å bli noe mange føler daglig. Men hvis man finner noe man greier blir alt bedre. Anbefales på det sterkeste.

Eleanor and Park av Rainbow Rowell, Fontini 2014 
Eleanor er den nye jenta i byen, og på skolen. Med hennes kaotiske familieliv, hennes umake klær og det ville røde håret, kunne hun ikke skilt seg ut mer om hun prøvde. Park er gutten bakerst på bussen, som ingen legger merke til. Svarte t-skjorter, hodetelefoner, hodet i en bok - han tror han har gjort seg usynlig. Men ikke for Eleanor … aldri for Eleanor. Sakte, men sikkert, gjennom sene kvelder og en stor menge med kassetter, faller de for hverandre. De forelsket seg slik som tenåringer gjør, raskt, dypt og med alt og ingenting å miste.

Boka er en veldig realistisk og original kjærlighetshistorie. Den er veldig rørende og treffer veldig nært hjemme for mange. Anbefales for det meste for ungdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar