onsdag 23. mai 2018

Gratis og uforpliktande verdivurdering

Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo, Samlaget 2018.

Hanne og Andreas er småbarnsforeldre i førtiårene. De ligger, til Hannes store fortvilelse, et tiår bak vennene. De fikk barn sent og de bor fremdeles i en liten leilighet. Men nå skal det bli en forandring på det. Hanne har funnet drømmehuset. Det har hun for så vidt gjort flere ganger, men nå skal budrunden gå deres vei. Dette huset skal de ha.

Vi blir kjent med Hanne og familien i dagene før den avgjørende budrunden. Her avdekkes familielivets vanlige og uvanlige utfordringer, hemmeligheter avsløres og framtidsutsikter vurderes. 

For Hanne er løsningen en enebolig med stor hage. Alt hun sliter med, alt de sliter med, skal bli bedre bare de kommer seg ut av den lille leiligheten og inn i drømmehuset. Idyllen ligger der fremme og venter, bare de får dette huset.

Som leser sitter man med en følelse at det kanskje ikke er så enkelt. Omgivelser er viktig, men neppe løsningen på alle problemer. Kan Hanne og Andreas løse problemene som har bygget seg opp gjennom flere år og bli enige om veien videre?

Jeg har lest flere av Marit Eikemos bøker og kan varmt anbefale dem. Hun skriver på nynorsk, som noen kanskje lar seg skremme av. Det er det ingen grunn til. Det glemmer du når du kommer i gang med disse bøkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar