mandag 28. mai 2018

Det du ikke sier, er sant

Det du ikke sier, er sant av Lene Ask, Gyldendal forlag 2017.

Kamran er en helt vanlig tenåringsgutt. Han bor i en blokkleilighet med mor, far og tø søstre. På fritida henger han med kompisene, Nikko, Siggen og Muhammed. En dag setter han seg inn i bilen til en fremmed mann som spør om veien. Og fra da av forandrer alt seg. Kamran ender turen med å kaste seg ut av bilen og løpe til skogs. Men ingenting skjedde på turen, sjåføren var bare hyggelig. Hvorfor forteller han derfor noe helt annet til Nikko?

Nikko starter en kampanje, denne sjåføren skal tas. Kamran greier ikke å fortelle sannheten, særlig ikke nå som Astrid har begynt å vise interesse for han. Hjemme ligger storesøsteren sjuk, Kamran forteller venninnen hennes at hun har kreft. Enda en løgn. Det nøster seg sammen rundt Kamran, hvordan skal han komme seg ut av dette her?

Kamran virker som en grei og god gutt, men som ender opp i trøbbel da den ene løgnen tar den andre. Gjør han dette for å virke mer interessant? Hjemme tar den viltre lillesøstera Amina og den ME-syke storesøstera Amalya mye av oppmerksomheten til foreldrene. Kamran må også hjelpe til med lillesøstera når foreldrene er på jobb. Kanskje han savner å bli sett?

Dette er ungdomsbok som er lett å lese. Den har en viss spenning, man vil jo finne ut om Kamran kommer seg ut av det kaoset han har skapt. Det er også en historie om familie, forelskelse og vennskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar