mandag 30. april 2018

En av oss lyver

En av oss lyver / Karen M. McManus, Cappelen Damm 2017.

Dette er en bok som inneholder alt jeg ønsker meg i en god bok! Her ble jeg hektet på første side og klarte rett og slett ikke slutte å lese før boken var ferdig.

Fem elever på en High school i USA må sitte igjen etter skoletid. Underveis i gjensittingen dør en av dem, Simon. Han er skolens mest upopulære gutt etter å ha laget en sladre-app der andre elevers hemmeligheter deles med alle på skolen. De fire elevene som satt igjen sammen med Simon blir raskt mistenkt for å ha noe å gjøre med dødsfallet. Men hvem av dem var det?

Dette er en ungdomsbok som er full av overraskelser. Historien føles troverdig, selv om det blir ganske intenst etter hvert når media og advokater starter å engasjere seg i saken. Det er en slags krimbok, men her finner du også en veldig søt kjærlighetshistorie, samfunnskritikk, familieproblematikk og gryende vennskapsforhold.
Forfatteren selv har sagt at hun var inspirert av "The Breakfast Club", men med en twist. De fire elevene som satt igjen med Simon, veksler på å være fortellerstemmen i boken. De ser alle ut til å være klassiske stereotyper i starten (nerden, den småkriminelle, sportsstjernen og den litt dumme skjønnheten) men viser etter hvert at de er mer komplekse enn det vi først ser, og de utvikler seg også mye i løpet av historien. Jeg likte alle sammen så godt, og var derfor veldig spent på hva som egentlig hadde skjedd når Simon døde...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar