tirsdag 27. februar 2018

Midt i svevet

Midt i svevet av Arne Svingen, Gyldendal 2018.

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede. Didrik henter farens revolver, og beveger seg ned trappa (Baksideomslag).

Didrik bor i en villa, sammen med lillesøster Bertine, mamma og pappa. En natt blir han vekket, og det ender med at faren dør. Etter dette blir tilværelsen vanskelig for Didrik. Han sliter på skolen, mora klarer ikke å ta seg av han, så han sendes til den litt spesielle og alkoholiserte bestefaren, som han nesten ikke har sett. Sammen med kameraten Joakim, begynner de å nøste i hva som var årsaken til at faren døde. Hvorfor dro de på ferie til Mexico, i stedet for hytta som de alltid bruker? Og hva var det egentlig faren jobbet med?
Dette er kanskje en bok som passer best for yngre lesere, ettersom hovedperson går på ungdomskolen. Men for de som ønsker en spennende og lettlest bok, kan den også passe for elever i videregående skole. Her er det spenning fra start til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar