torsdag 3. august 2017

Søt jente 13

Søt jente 13 av Liz Coley. Pantagruel forlag 2014.

Søt jente 13 begynner med at 13 år gamle Angie er på telttur med speideren. Men så står ho plutselig utenfor huset sitt, lett forvirra. Ho husker ikke at ho hadde dratt fra leiren og hjem igjen, og lurer på hva som har skjedd. Ho bestemmer seg for å gå inn og roper på mora si, som kommer styrtende ned trappa og klemmer henne gråtende. Angie skjønner ingen ting, og ho kjenner heller ikke igjen de klærne ho har på seg eller hvorfor ho har blåmerker rundt håndleddene. Mora spør hvor ho har vært og Angie sier at ho har vært på telttur. Så sier mora at Angie har vært borte i tre år.

Dette er en veldig spennende psykologisk roman, og handler om Angie som har mista tre år av livet sitt og ikke husker hvor ho har vært eller hva som har skjedd med henne. Samtidig plages Angie av stemmer inne i hodet som føles som alternative personligheter som prøver å ta kontroll over kroppen hennes, og etter hvert viser det seg at de husker mer av hva som har skjedd enn det Angie gjør.


Denne boka begynte så bra at jeg seriøst vurderte å slutte å lese på et tidspunkt fordi jeg tenkte at slutten umulig kunne være like bra og at jeg ville bli skuffa. Det blei jeg ikke! Denne boka var spennende og intelligent fra begynnelse til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar