mandag 14. august 2017

Jag är Supermann

Jag är Supermann av Lars Mæhle. Samlaget, 2017. 126 s.


Boka inneholder fem noveller der handlingen er lagt til ei lita bygd på Nord-Vestlandet. Vi blir kjent med forskjellige personer i alle novellene, men en av gjennomgangsfigurer er Bengle, den litt ensomme råneren i brun Audi, samt at vi hører om rømlingen fra Oslo som visstnok skal befinne seg i området. Alle kjenner alle, og når det kommer ei ukjent jente til bygda blir det en stor sensasjon blant gutta. Ei erfaren jente på minst 20 år, og attpåtil svensk!

Her er ei historie som handler om Karl som holder tale i lillebrorens begravelse, og som viser seg å bære på en hemmelighet. Ei annen om mobberen Eskil som til alles overraskelse gjør en stor heltedåd. Videre historia om Anders som blir besøksvenn til verdens mest grinete gamle gubbe bare for å imponere kjæresten. Vi blir også kjent med Aya fra Aleppo som leter etter en forvirret bestefar som ikke kjenner seg igjen i nye omgivelser.


Dette er ei samling noveller med gjenkjennelige karakterer for alle som har vokst opp i ei lita bygd. Det finnes ofte en Bengle, en forsiktig Bjørn (som drømmer om å være Supermann) og en som er lik plagånden Eskil i de fleste miljøer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar