torsdag 10. august 2017

Bare du

Bare du av Anna Ahlund, Gyldendal, 2016. 333 s.
Det er sommerferie i Uppsala, og John og søsteren Caroline er hjemme alene mens foreldrene har reist på hytta. Caroline har jobb i en skobutikk og John får dagene til å gå med å trene, lese og være sammen med venninnen Elli. Han går også og venter på svar på om han har kommet inn på fotball-linja på videregående.

En dag tar Caroline med seg en ny kamerat hjem. Frank jobber i foreldres bokhandel. John og Frank finner tonen. De har felles musikksmak og begge liker å lese bøker. En kveld finner John en bok i sofaen som Frank har glemt. Den er full av understrekninger og kommentarer, og det er først og fremst disse John er interessert i. 
John oppsøker bokhandelen for å levere tilbake den gjenglemte boka, men også for å få et påskudd til å bli bedre kjent med Frank. Men Det viser seg at Frank har en fortid som preger ham mer enn godt er. Selv om de to ønsker å bli bedre kjent, er det ingen enkel fremtid som venter dem.


Handlingen i boka foregår i løpet av tre varme sommermåneder. Dette er en varm og fin historie om den første, ofte vanskelige kjærligheten. Anna Ahlund debuterer med denne boka, og sier dette om den:

«Jag skriver för att göra världen bättre. Ni vet när man läser en bok och tänker «yes, såhär ska det vara såklart»? Så vill jag att mina böcker ska kännas (…). Jag bestämde mig för att rätt och slätt skriva ner den värld jag vill ha. Kanske blir fler sugna på den, och känner att den inte behöver vara så långt borta, eller svår att få till. Jag tror verkligen inte att den är det.» (litteraturfestival.no). 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar