tirsdag 7. februar 2017

#frimegfradeg av C. Glaser

Boka følger Siri, 22 år, gjennom ett år fra september til oktober. Hun har startet på litteraturstudier, men bortsett fra yndlingsboka på pensumlista, Madame Bovary, er hun lite interessert i studiene.

Isteden bruker hun mye tid på festing, gutter, drikking og sex. Hun har hatt et par lange forhold før hun blir sammen med Ole, en medstudent. Etter en stund flytter hun inn i hans leilighet.

Siri har et spesielt godt forhold til Bente, sin tante. De har gode, fortrolige samtaler og Siri sitter ofte barnevakt hos Bente. Så en dag får Siri beskjed om at Bente har kreft. Siri nekter å ta det inn over seg, og hun besøker tanten sjeldnere og sjeldnere. Tilslutt må Bente sende en melding og be henne komme. 

Siris største drøm er å reise rundt i verden på egen hånd, leve livet og oppleve nye steder. Hendelser i boka gjør at hun tilslutt tar egne valg og bestemmer seg for å gå "all in".
Innholdsmessig synes jeg det beste med boka er temaet om å bli voksen, få selvtillit til å ta egne valg og til sist sette planene ut i livet.

Barnebokkritikk.no skriver: "Charlotte Glaser Munch eller C. Glaser som hun nå opererer under, har gitt ut 11 bøker, og har siden 2011 skrevet en bok i året."  Videre skriver de at forfatterskapet hennes består hovedsakelig av bøker for barn og ungdom, og at det ofte er unge jenter i hovedrollen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar