onsdag 4. mai 2016

Audrey ut av mørket

Sophie Kinsella er psevdonym for den britiske forfatteren Madeleine Sophie Wickham (iflg. wikipedia). Hun har tidligere skrevet flere bøker i bl.a. shopoholiker-serien, bøker primært om og for unge jenter.


Denne boka om Audrey og hennes viltre familie, er noe for begge kjønn. Den handler vel så mye om forholdet i familien hennes, som domineres av morens kamp mot brorens dataspilling. Han er nemlig helt datafrelst, og hadde det vært opp til ham hadde de fleste timene i døgnet blitt brukt foran skjermen. De høylytte diskusjonene mellom ham og moren, truer daglig husfreden. Det at Audrey sitter i kjelleren med mørke solbriller og ikke tør å gå på skolen, blir det ikke snakket høyt om. Det er derimot en akseptert situasjon, og alle i familien tar hensyn til henne.


Men en dag får broren besøk av kameraten Linus. Sakte med sikkert blir Linus kjent med Audrey, og hun greier å snakke om den altoppslukende frykten. Med små skritt og mange oppmuntringer, klarer han å få henne med seg ut, lenger og lenger bort fra huset. Tilslutt er det for henne nesten uoppnåelige målet nådd, nemlig å gå helt til Starbucks for å kjøpe kaffe.


Dette er en morsom bok om et alvorlig tema, nemlig å overvinne angst og gå videre. Ved hjelp av tillit, vennskap og en tanke forelskelse kommer Audrey "ut av mørket", og man kan anta at husfreden dermed senker seg noe.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar