onsdag 10. februar 2016

Kamuflasje

Kamuflasje av Janne Aasebø Johnsen, Cappelen Damm 2015.
Pappa har reist til Afghanistan, og hjemme sitter Renate og mora og er redde og bekymra. Tre måneder borte er lenge, og vil faren komme hjem i live?

Renate går på ungdomsskolen, og er venninne med selvopptatte Zara, som tar selfies. Zara styrer livet til Renate, og får henne til å gjøre alt. Nå er det den nye gutten i klassen, Daniel som er det store samtaleemnet. Zara er vant med å få det som hun vil, og nå vil hun at Renate skal spørre Daniel om de kan bli sammen. Men Daniel er ikke interessert i Zara, men Renate har han et godt øye til, og Renate føler det samme. Men hun må velge, Daniel eller Zara?

Mora til Renate er ikke frisk, så Renate må tilbringe noen sommeruker hos bestemora. Selv om hun snakker med pappa i telefonen nesten hver dag, føler hun seg liten og alene. Hun skulle delt så mange tanker og opplevelser med han, bare han hadde vært her.

Dette er en lettlest og rørende bok om frykt, forelskelse, løgn og vennskap. Og om alle tankene og bekymringene vi har i hodet, som vi ikke tør snakke om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar