tirsdag 16. februar 2016

Fuck verden

Monika Steinholm heter forfatteren, og boka kom i 2015.


Gunn Nesvik flytter fra Trondheim til Tromsø sammen med moren sin Chris. Mormoren til Gunn døde for en stund siden, og de reiser nordover for å overta huset hennes. Gunn savner mormoren sin veldig. Hun var en god venn og støttespiller i hverdagen.


Gunn skal begynne på Vg2 studiespesialisering på det nye stedet. Hun er tøff utad, veldig skoleflink og må ta mye ansvar hjemme. Hun kjører traktor på skolen, spiller DDE og Jahn Teigen så det ljomer. Moren til Gunn har aldri snakket om faren hennes, og Gunn vet ennå ikke hvem det er.  En dag finner hun et bilde av en mann hun mistenker kan være faren sin. Men selv om hun spør moren om dette, vil hun til Gunns store fortvilelse fortsatt ikke snakke om det.


Det er ikke enkelt verken for Gunn eller moren på det nye stedet, og de er nær ved å gi opp og flytte tilbake til Trondheim. Men så får Gunn en uventet telefon, og livet tar en ny vending.
Hovedpersonen Gunn viser et tøft ytre, men innvendig er hun ofte sår og lei seg. Boka tar opp temaer som savn, ensomhet, familieforhold, etablere nye vennskap og bli godtatt for den man er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar