torsdag 11. februar 2016

Bare i Brooklyn

 

Forfatter av boka er Una LaMarche, og boka kom ut i 2015.

To ungdommer i  Booklyn, New York, møtes i sykehusets heis en dag i august. Utenfor herjer orkan og uvær, og begge har vært på sykebesøk hos familie og venn. På grunn av strømbrudd stopper plutselig heisen mellom to etasjer, og de blir "tvunget" til å snakke sammen.  De er på samme alder, og det viser seg at de også bor i samme gate, men de har aldri sett hverandre før. Jaxon er livlig, hyggelig og åpen, mens Devorah bare motvillig svarer når han spør om noe. Hun er sjenert og tør ikke se på ham.

Han reagerer på klærne og den forsiktige fremtoningen hennes, men synes hun er nydelig. Det oppstår kjærlighet mellom dem. I de følgende dagene tenker de nesten ikke på annet enn hverandre, og gjør hva som helst for å treffes. Det er nemlig ikke noen selvfølge at de får lov til å møtes. Devorah er nemlig hasidisk ultra-ortodoks jøde, og har fått en meget streng og gammeldags oppdragelse. Hun har ikke lov å omgås ukjente gutter, og Jaxon nekter først og tro det kan være mulig at foreldrene skal bestemme dette. Men han får raskt lære at familien, og særlig svogeren, mener alvor med trusselen om å holde seg unna Devorah. Det blir en kamp for kjærligheten, og en kamp for Devorah å få leve et selvstendig, meningsfyllt liv i fremtiden.

Boka er bygd opp slik at Jaxon og Devorah har hvert sitt kapittel, så vi får historien fra begges synsvinkel. Boka er spennende på to måter fordi de to ungdommene er villig til å gjøre det meste for å treffes, men også fordi vi blir kjent med en ny, og for meg, ukjent strengt praktiserende religion.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar